Liikennesääntöjä ja tekniikkaa

Viime torstaina teimme päivän mittaisen retken pääkoulullemme Oulujoelle, jossa vietettiin liikennepäivää. Oulussa toimii koulupoliisi, joka tekee tiivistä yhteistyötä koulujen kanssa: niin valistusta kuin esim. vakavissa kiusaamis- tai väkivaltatilanteissa. Koulun liikennepäivässä koulupoliisi piti valistustunnin kaikille oppilaille. 1.-2. luokkalaisten tunnilla aiheena oli lähinnä pyöräilyyn liittyvät säännöt ja turvallisuus.

WP_20140911_009

Poliisin tunnin jälkeen rehtori esitteli ja jakoi kaikille oppilaille heijastinliivit. Lupasipa rehtori tulla myöhemmin syksyllä aamujen pimentyessä pitämään heijastinliiviratsiaa koulumme lähelle. Kaikille ratsiaan liivi päällä saapuville saattaa olla pieni palkintokin luvassa.

WP_20140911_012

WP_20140911_014

Liikennepäivän aikana Saarelan luokkiin asennettiin jo pitkään odotetut interaktiiviset projektorit sekä dokumenttikamerat. Tänään oppilaatkin pääsivät jo kokeilemaan ensimmäisen kerran kynän käyttöä taululla ja se osoittautuikin odotettua hankalammaksi. Ote kaipaa harjoitusta mutta onhan meillä aikaa. Interaktiivinen projektori on meille opettajillekin uusi tuttavuus ja yhdessä oppilaiden kanssa  alamme nyt tutkimaan mitä lisäarvoa se voi oppimiseen tuoda.

WP_20140911_015WP_20140911_017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s