QR-koodeja kuviksessa ja äidinkielessä

QR-koodit ovat näppärä tapa linkittää esimerkiksi äänitiedostoja oppilaiden töihin. Teimme 1.-2.-luokkalaisten kanssa kuvataidetöinä taikasieniä. Sienissä on luukut, joista paljastuu jotain yllättävää. Oppilaat tekivät sienille myös pienet tarinat parin kanssa tai yksin. Tarinat sai liittää töihin joko kirjoitettuna paperiversiona tai nauhoitettuna QR-koodina. Valmiita sienitöitä on mukava katsella ja samalla skannata koodi, josta tarinan voi kuunnella omalla puhelimella.

Alla yksi taikasienistä ja siihen kuuluva QR-koodi-linkki sekä kirjoitettuna versiona tehty taikasieni tarinoineen.

WP_20140922_001WP_20140922_004

WP_20140923_001

Olemme tuunanneet samalla tekniikalla myös 2.-luokkalaisten lukukirjoja: oppilaat lukevat kirjan kappaleen, lukeminen nauhoitetaan ja siitä tehty linkki liimataan omaan lukukirjaan. Näin ääneen luettua tekstiä voi kuunnella puhelimella ja seurata samalla kirjoitettua versiota kirjasta. Lukemisen nauhoitus ja oman lukemisen kuuntelu on osoittautunut erittäin motivoivaksi lukemisen harjoittelun muodoksi. QRkoodit ovat innostaneet lapsia ja tulemme varmasti käyttämään niitä vielä monissa muissakin yhteyksissä tulevan talven aikana.

WP_20140924_001WP_20140924_002

Advertisements

3 thoughts on “QR-koodeja kuviksessa ja äidinkielessä

  1. Kollega toisesta koulusta says:

    Miten/millä ohjelmalla oppilaat tekivät QR-koodit äänitettyinä? Olisi kiva saada vinkiksi tarkempi kuvaus siitä, miten toteutitte tämän käytännössä.

    Like

  2. Meillä on käytössä kaksi Windows-puhelinta, joihin on ladattu Voice Recorder-sovellus, jolla äänitettiin. Siitä pystyy siirtämään äänitykset suoraan OneDrive-tilille. Sieltä äänitykset laitettiin linkkinä QR-koodigeneraattoriin, joita löytyy paljon erilaisia. Äänitykset voi tehdä myös millä tahansa tietokoneella tai tabletilla. Tärkeintä, että ne saa tallennettua jonnekin mistä ne saa julkiseksi.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s