Kansainvälistä yhteistyötä

Olemme osallistuneet tarinaprojektiin, joka toteutettiin yhteistyössä muutaman muun luokan kanssa. Luokat olivat Coloradosta, Libanonista, Australiasta, Etelä-Afrikasta ja Kolumbiasta. Aloitimme työn tekemällä jokaisen oppilaan oman Flat Stanley-hahmon. Äänestimme luokkamme hahmoista yhden, joka nimettiin Tuukka-Stanleyksi. Valitsimme luokastamme paikan Tuukalle, joka toimi samalla portaalina. Oppilaiden valinta portaaliksi oli luokkamme ikkuna. Siitä Tuukka eräänä päivänä lähti maailmalle tutustumaan muihin maihin ja kulttuureihin.

WP_20150312_004  WP_20150312_12_10_51_Pro WP_20150317_14_22_47_Pro

Saimme videotervehdyksiä yhteistyöluokiltamme Skypen välityksellä. Lähetimme myös omia tervehdyksiämme maailmalle. Samalla opimme hieman englantia. Portaaliimme saapui yhteistyöluokkiemme Stanley-hahmoja, jotka pääsivät seikkailemaan kanssamme ympäri Suomea. Kerroimme kotimaastamme omien kokemustemme perusteella. Tätä varten keräsimme Suomi-seinän, johon jokainen sai tuoda kuvia tai matkamuistoja jostain päin Suomea.

            Seinä

Kirjoitimme Suomi-tarinoita Office 365:n sivustollemme Word-asiakirjoina. Liitimme teksteihin aiheeseen liittyviä kuvia ja skannasimme niihin myös oppilaiden kuvat. Stanleyt pääsivät tarinoissa kokemaan Suomesta mm. saunomista, Lapin lumoa, Muumimaailmaa sekä talven iloja. Kaikkien maiden tarinat laitettiin projektin yhteiselle wikisivustolle. Tarinoita luetaan yhteistyöluokissamme käännösohjelman avulla. Myös me olemme saaneet videoita siitä, mitä Tuukka Stanley on kokenut ja olemme kääntäneet käännösohjelmalla tarinoita seikkailuista.

 WP_20150518_011 WP_20150518_001 WP_20150408_005 WP_20150407_034           WP_20150408_003 Esittelimme muista maista tulleille Stanleylle koulua ja pihaa.

On ollut antoisaa ja mielenkiintoista tehdä kansainvälistä yhteistyötä ja nähdä, kuinka muissa maissa käydään koulua. Olemme saaneet hyviä keskusteluja mm. koulupuvuista, kouluajoista ja vaikkapa siitä, että jossain voi koulun pihalla olla tenniskenttiä ja uima-allas. Olemme katsoneet Googlemapsista yhteistyökoulujen kuvat ja sijainnit ja oppineet samalla maantiedettä. Innostuneita ja hymyileviä koululaisia löytyy joka puolelta maailmaa!

Advertisements

One thought on “Kansainvälistä yhteistyötä

  1. Suvi Saarikko says:

    Tämä projekti on ollut hieno! Tästä inspiroituneena meinasin kokeilla samaa yhdysluokan 3-4 kanssa, mutta aloittamalla Suomesta murre- tvistillä. Saas nähdä kuin käy…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s